Što je dotSite?

Sustav za upravljanje sadržajem (Content Management System - CMS) je web aplikacija koja omogućuje urednicima Internet sadržaja na web sjedištima dodavanje, mijenjanje i brisanje sadržaja, bez potrebe ovladavanja posebnih stručnih znanja.

Zahvaljujući alatima koje posjeduje, korisnik može samostalno voditi brigu o ažurnosti podataka na stranicama.

VipData je u mogućnosti ponuditi vlastiti CMS sustav kao platformu za razvoj web aplikacije za upravljanje sadržajem koja omogućava iznimnu lakoću rada za krajnje korisnike, uz visoke tehničke mogućnosti za razvoj i prilagodbu prema potrebama korisnika.

Pri izradi platforme posebno je vođeno računa da sustav bude fleksibilan, modularan i jednostavan za sve vrste nadograđivanja. Dobro provjerena, stabilna platforma koja je u skladu sa najsuvremenijim tehnologijama je temelj na kojem se zasniva VIPDATA CMS. Na ovaj način omogućili smo proširivost našeg sustava te mogućnost utjecaja na sve dijelove funkcionalnosti prema zahtjevima korisnika. CMS osigurava iznimnu lakoću rada za korisnike i administratore.

Osnovne karakteristike

Dodavanje i mijenjanje sadržaja

Manipulacija sadržaja u CMS-u putem WYSIWYG (What You See Is What You Get) urednika. Na ovaj se način stranice kreirane u drugim alatima (word, exel itd) mogu jednostavno dodati ili oblikovati putem grafičkog sučelja i bez znanja HTML-a.

Dodavanje vanjskih stranica u navigaciju

Sljedeća vrijedna mogućnost je dodavanje vanjskih stranica u CMS navigaciju. Stranice kreirane u drugim alatima mogu se jednostavno dodati u navigaciju weba putem grafičkog sučelja.

Višejezičnost

CMS sadrži podršku za multijezični sadržaj, na način da je objavljivanje i održavanje sadržaja na više jezika krajnje jednostavno. Character set koji će se koristiti za prikazivanje sadržaja se može definirati na nivou web-a ili na nivou svake zasebne stranice.

Integrirani pretraživač

CMS korisnicima omogućuje postavljanje naprednog servisa za pretraživanje sadržaja stranica kojim se značajno ubrzava i pojednostavljuje pronalazak potrebnih informacija. Sustav omogućuje indeksiranje svih sadržaja na stranicama ili samo njihovih odabranih dijelova. Korisnicima je također omogućen odabir načina na koji će se rezultati pretraživanja ispisivati na stranicama. Uporabom pretraživača mogu se vrlo brzo pronaći sva mjesta na stranicama na kojima se pominje određeni termin, te se sukladno tome mogu brzo i efikasno osvježiti sadržaji.

Optimizacija za tražilice

Friendly URL-s – CMS omogućava definiranje vlastitih „friendly URL-ova“ koji će se pojavljivati u adress bar-u web preglednika. To omogućava posjetiteljima da lakše zapamte adresu pojedine stranice, a ujedno znatno podiže rang stranice na pretraživačima.

META ključne riječi – U CMS-u možete označavati sadržaj stranica meta podacima, tj. koristeći META ključne riječi kako bi opisali sadržaj web stranica, te ih na taj način lakše pretraživali i ponovo koristili. Te ključne riječi koriste i pretraživači i web preglednici kako bi kategorizirali i rangirali stranicu.

Automatska mapa web-a

CMS automatski kreira mapu weba i prati sve promjene u navigaciji te automatski mijenja podatke. Automatska mapa weba također osigurava da će tražilice moći jednostavno pronaći i indeksirati sve stranice unutar vašeg web-a.

Cache stranica

CMS sadrži sistem za napredni cache web stranica, koji unaprijed sprečava probleme smanjenja performansi kod velikog opterećenja servera. Caching je učinkovit način poboljšavanja brzine pristupa i učitavanja web stranica. Ovaj sistem garantira zadovoljstvo posjetitelja stranica, kao i dostupnost samih stranica u uvjetima velikog opterećenja.